Vahşi Zerafet (Savage Grace) (2007) - SiNeMaRKa Yerli ve Yabancı Film İzle

Vahşi Zerafet (Savage Grace) (2007)


Vahsi zarafet (Savage Grace) (2007)

Vahşi Zerafet (Türkiye)
Yönetmen: Tom Kalin

Senaryo: Howard A. Rodman, Natalie Robins

Tür: Dram

Yapım: ABD, Fransa, İspanya

Yıl: 2007

Orijinal Dili: İngilzce, Fransızca, İspanyonca

Süre: 97 dk.

Oyuncular: Julianne Moore, Stephen Dillane, Elena Anaya, Simón Andreu, Jim Arnold, Xavier Capdet, Barney Clark, Hugh Dancy, Abel Folk, Mapi Galán, Martin Huber, Lina Lambert, Minnie Marx, Peter Vives Newey, Brendan Price, Eddie Redmayne, Anne Reid, Belén Rueda, Unax Ugalde.

Konu: Eşcinsellik anneye yakın durmak mıdır? eşcinsellik bir annenin sevgisi ile ilgili ise o annenin sevgisi ile aşılabilir yada düzeltilebilir hastalık mıdır? Anne şefkati böyle algıladığında tüm dünya bir tarafa o evlat sevgisi bir tarafa olur mu? bu durum bir trajedi midir?

Ülkemizde "vahşi zarafet" adı ile gösterime girmiş sıra dışı bir film Savage Grace aynı adlı romana ve gerçek bir trajediye dayanıyor :

Sosyetik Barbara Daly Baekeland, 11 Kasım 1972 yıllında oğlu Antony Baekeland tarafından öldürüldü. Bakalitin mucidi Leo Baekeland'ın büyük oğlu Brooks Baekeland eşiydi. Londra'daki evinde, Anthony tarafından mutfak bıçağıyla öldürüldü. Antony o zamanlar 25 yaşlarındaydı. Polisler olay yerine vardıklarında Antony'i telefonda Çin yemeği sipariş veriyordu. Cinayeti üstlendi...

Peki Antony neden annesini öldürmüştü?

Antony eşcinseldir. Oğlunu tedavi etmek Barbara Daly için saplantı haline gelmiştir. Hatta bu amaç uğruna oğluyla ensest ilişki denemesinde bulunur!

Natalie Robins tarafından aynı isimle kitaba aktarılan bu gerçek amerikan trajedisini, Howard A. Rodman senaryolaştırılıp, yönetmen Tom Kalin beyazperdeye aktarmış.




Yorum Gönder

YORUMUNUZ İÇİN TEŞEKKÜRLER. SİTEMİZİ PAYLAŞARAK DAHA ÇOK KİŞİYE ULAŞMAMIZA YARDIMCI OLABİLİRSİNİZ.